06-23639907..... Nu ook Body Stress Release ...... www.bsr-susanne.nl info@susanneruesink.nl

Diploma uitreiking

Wat vliegt de tijd, ik kan het met mijn blogs niet meer bijhouden. Zal proberen kort verslag te doen van de belangrijkste momenten sinds mijn vorige blog. Toen was ik al geslaagd, maar was het nog niet officieel. Ondertussen heb ik mijn diploma uitgereikt gekregen. En hoe….!!

TV programma

Je kent ze vast wel, die programma’s waarbij mensen naar het buitenland afreizen om familie of vrienden te ontmoeten die ze lang niet hebben gezien.  Van die emotionele verrassingsbezoeken waarbij de tranen rijkelijk vloeien.

Nou… op de ochtend van de diploma-uitreiking voelde ik mij als 1 van de hoofdpersonen in zo’n programma. Ik ging  naar de Academy en het was bewolkt en fris. Te koud en regenachtig om met z’n allen in de tuin te zitten…dus liep ik naar binnen, begroette wat mensen en draaide me daarna om naar de deur. Vraag me niet waarom, maar ik deed het.

Huh? Ogen als schoteltjes

Daar stond Anika! Anika? ja Anika uit Nederland!! Mijn practitioner!! Wat?!? Hoe?!? Schrik, ongeloof, blijdschap..allerlei emoties gingen er door mij heen. En ja, ik moet toegeven…er waren ook tranen…van geluk. Wat een enorme verrassing en een eer! Toen kwam ook het besef: ik ben geslaagd, ik heb de opleiding voltooid en ga binnenkort aan het werk. Het is gelukt! Ik heb het gedaan.

En hoe bijzonder dat iedereen: Anika zelf, maar ook mijn familie en zelfs mijn praatgrage medestudenten het voor mij verborgen konden houden dat Anika zou komen.

Trots

Ik ben trots op onze klas en onze docenten. Trots op mezelf, dat ik bijna 6 maanden in het buitenland ben geweest. Hard heb gewerkt aan iets wat ik heel graag wil leren.. Heb genoten van de extreem mooie natuur en veel heb geleerd over mezelf. Want ergens zijn waar je in eerste instantie niemand kent, de weg niet weet, de taal niet spreekt, aan de andere kant van de weg rijdt, de cultuur anders is dan je gewend bent, …de snelweg waarop mensen (en aapjes) lopen, om maar eens een voorbeeld te noemen. Al die dingen hebben ervoor gezorgd dat ik anders in het leven ben gaan staan. Meer in het moment ben, in het nu, zonder teveel vooruit willen plannen. Minder druk maken om dingen waar ik geen invloed op heb. En vooral: dingen laten gebeuren op het juiste moment. Afgaan op mijn gevoel en intuïtie.

uitzicht academy

De laatste dag

Mijn laatste dag in Zuid-Afrika heb ik met Anika doorgebracht. Eerst overdracht gekregen, want zij blijft in Afrika en ik krijg de praktijktelefoon mee naar huis. Daarna  een spannend stukje offroad gereden om spullen naar een goed doel te brengen. Via een mooi stuk natuur terug gereden naar de oceaan, nog even op het strand gelopen en toen afgesloten met pizza. Dag Zuid Afrika. Wat bijzonder fijn dat ik de laatste 2 dagen hier met iemand van thuis kon delen.

Naar huis

De terugreis ging heel voorspoedig en na een nacht redelijk geslapen te hebben in het vliegtuig zag in dan eindelijk Nederland weer….en Martien. Hij kwam me ophalen op Schiphol. Gelukkig maar, want als ik had moeten rijden was het niet goed gegaan. Oh wat was het spannend om ineens weer aan de andere kant van de weg te rijden en rotondes andersom te nemen. Thuis gekomen wilde ik thee zetten. Ik pakte de waterkoker en keek rond…. wat moet ik erin doen? Nou gewoon water uit de kraan. Een vreemde gewaarwording, ik had zo in mijn hoofd geprent dat ik geen water uit de kraan mocht drinken dat het echt omschakelen was om nu weer gewoon kraanwater te pakken i.p.v. flessenwater. Maar alles went wel weer snel.

Mijn eerste werkdag

Dat is raar, zit ik ineens aan de andere kant van de tafel in Anika’s praktijk. Niet meer op de stoel van de cliënt, maar op die van de practitioner. Dat is spannend en ik herinner mezelf eraan wat ik heb geleerd op de academy: just do BSR. En dat is wat ik doe. De cliënten zijn voorbereid dat ik er ben en ze zijn begripvol en aardig. Ik weet hoe de BSR tafel werkt en ken de systemen ondertussen. En ja, er gebeuren altijd dingen die je niet verwacht. Maar daar heb ik in Zuid-Afrika geleerd mee om te gaan. En als het nodig is kan ik Anika en haar back-up team bereiken. Plus alle docenten en medestudenten.

Nog meer nieuws

Ik ben niet alleen gevraagd om 5 weken voor Anika waar te nemen tijdens haar afwezigheid, maar vanaf 1 december ga ik op dinsdag en vrijdag in Terborg aan de slag.

Maandag en donderdag in Barneveld

Logisch gevolg daarvan is dat ik op maandag en donderdag in mijn eigen praktijk in Barneveld ga werken. En waarom is dat logisch? omdat het meest effectieve opstartschema voor beginnende cliënten dag 1, dag 4 en dag 11 is. Dit houdt in dat de 2e afspraak 3 dagen na de 1e is. En de 3e afspraak een week na de 2e. Is het nog te volgen? 😉 Klinkt ingewikkelder dan het is. Het komt er op neer dat als je op maandag voor de 1e sessie komt, je daarna op donderdag de volgende afspraak hebt en een week later de 3e behandeling. Daarna hangt het af van hoe het gaat of en wanneer er een vervolg nodig is.

uitzicht berg top

Dankjewel

Dank aan iedereen die betrokken was bij de voorbereidingen en me gesteund heeft op weg naar Zuid-Afrika. Wat heerlijk om te ervaren dat er zoveel mensen mee leefden terwijl ik daar was. Dank voor alle leuke en lieve berichtjes ook na mijn terugkomst in Nederland. En voor de succes wensen voor de toekomst.

Wat ben ik dankbaar dat ik BSR practitioner ben en mensen met BSR mag helpen.

Voor nu heb ik een extra pagina voor BSR toegevoegd op mijn website. Deze is tijdelijk en niet heel uitgebreid. Mocht je nog info missen, aarzel niet om het mij te vragen.

Mijn website is aangepast, klik hieronder op de link:

Kennismakingsactie: 3 sessies voor € 135 i.p.v. € 162

(geldig tot 30-11-2021)

academy
Schrijf hier je WhatsApp bericht