06-23639907..... Nu ook Body Stress Release ...... www.bsr-susanne.nl info@susanneruesink.nl

Energetische therapie

Wat is het en hoe kan je het inzetten?

Menselijk energieveld

Het uitgangspunt bij energetische therapie is het menselijk energieveld, de aura. In de ideale situatie stroomt de energie krachtig door je heen zonder obstakels, is je energieveld helder en staat het op de juiste wijze om je lichaam heen. Je voelt je energiek, vitaal en zit lekker in je vel. 

Blokkade

Een gezond energieveld is voortdurend in beweging. We zeggen dan dat ‘het stroomt’, net als water. Hierdoor levert het voldoende energie aan voor het functioneren van lichamelijke en psychische processen. Stagneert deze stroom, dan spreken we van een blokkade.

Klachten bij afname van de kwaliteit

Een blokkade kan ontstaan als de balans verstoord is door de dingen die je overkomen en door bepaalde gewoontes. De kwaliteit van je energieveld en de energiestroom neemt dan af. De energie stroomt minder makkelijk en dat kan zich uiten in klachten als vermoeidheid, futloos voelen of een vol hoofd hebben. Als de verstoring langere tijd duurt kun je het gevoel krijgen dat je jezelf niet meer bent. Een energetische behandeling kan dan helpen om jouw energieveld weer in balans te brengen.

Energetische behandeling

De energetisch therapeut kan desgewenst energie toevoegen of afvoeren. Hierdoor worden blokkades opgeheven en de energiestroom hersteld. Om ervoor te zorgen dat het herstel blijvend is, kan een bewustzijnsverandering nodig zijn. Een energetisch therapeut helpt je hierbij door middel van het stellen van vragen en je bewust te maken van gevoelens. Ook kunnen er oefeningen aangeleerd worden. Het proces is erop gericht dat je weer in je kracht komt te staan en de regie over je leven (her)neemt.

De gehele mens en zelfhelend vermogen

Energetische therapie richt zich zoveel mogelijk op de gehele mens: op het lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele niveau, de omgeving van de mens en de wisselwerking hiermee. De therapie gaat ervan uit dat mensen ziek worden als hun lichamelijke of geestelijke toestand van evenwicht in mindere of meerdere mate langdurig is verstoord en het zelfgenezend vermogen van die persoon niet meer in staat is om op eigen kracht een nieuw gezond evenwicht te creëren. Dit zelfhelend vermogen is het door het lichaam natuurlijke streven naar herstel en gezondheid. Een energetische behandeling stimuleert dit vermogen.

Voor wie?

De therapie is voor iedereen die een onbalans in zijn leven ervaart. Dit kan een lichamelijke klacht zijn of bijvoorbeeld het gevoel niet lekker in je vel te zitten.

Vastlopen of verlies

Is er iets gebeurd waardoor jouw leven er ineens heel anders uitziet en weet je even niet meer hoe je verder moet?

Is het leven niet meer zoals het geweest is? En gaat het nooit meer zo worden als het was, omdat je iets bent kwijtgeraakt? Een dierbare is overleden, je bent gescheiden, ontslagen of het gaat het zo goed met je gezondheid.

Of ben je vastgelopen in een relatie of baan en weet je niet hoe je jouw leven weer op de rit krijgt?

Herken je jezelf in 1 van deze dingen of heb je een andere verlieservaring?

Ik ondersteun jou graag bij het leren omgaan met het verlies en het vinden van een nieuw toekomstperspectief.

Hooggevoeligheid

Vind je het moeilijk om je staande te houden? Ben je hooggevoelig en ervaar je dat nog als een last?

Naast een aantal energetische behandelingen die ik je geef en oefeningen die ik je leer om in het dagelijks leven te gebruiken, ondersteun ik je door het delen van mijn kennis en ervaring met hooggevoeligheid. We kijken samen wat jij nodig hebt om (weer) helemaal in je kracht te komen en doen dit door contact te maken met jouw innerlijke wijsheid. Hierdoor krijg je handvatten waarmee je jouw leven fijner kunt maken.

Wil je meer betekenen voor jouw gevoelige kind, het beter begrijpen en beter kunnen bijstaan? Wil je beter leren omgaan met de sensitiviteit van jouw kind? Als je jezelf en je kind beter leert kennen en begrijpen, zal je gedrag veranderen, kun je beter met elkaar communiceren en verbetert jullie relatie.

Ik help je door het delen van mijn kennis en ervaring met hooggevoeligheid en ondersteun jullie (indien nodig) allebei met energetische behandelingen om meer bij jezelf en in je kracht te komen. Zo krijg je meer helderheid en zicht op hoe je verder kunt.

Lichamelijke klachten

Heb je slaapproblemen? Spanningsklachten? Last van vermoeidheid?

Ervaar je een toename van lichamelijke klachten of krijg je je hoofd maar niet tot rust?

Misschien heb je het gevoel dat jouw lichaam je in de steek laat.

Of zit je niet goed in je vel en weet je niet waarom of je weet dat wel, maar toch lukt het je niet om er iets aan te veranderen.

Ik kan je bijstaan om door middel van energetische behandelingen jouw energieveld in balans te brengen en daarmee het zelfhelend vermogen te vergroten, waardoor jouw systeem op zoek kan gaan naar een gezonder evenwicht. Waardoor je meer kunt ontspannen, je mogelijk meer contact krijgt met je gevoel en je beter leert luisteren naar wat jouw lichaam nodig heeft. Dit eventueel in combinatie met inzichtgevende gesprekken geeft jouw welbevinden een boost. Je voelt je beter, hebt meer energie en een positiever toekomstbeeld.

Ontspanning

Voor mensen met zingevingsvragen.

Voor bewustwording, het achterhalen van oorzaken van problemen, van dingen waar je steeds weer tegenaan loopt.

Voor ontspanning en energie, om dichter bij jezelf te komen en de dagelijkse beslommeringen even los te kunnen laten.

Mogelijke resultaten van de behandeling

Ontspanning

Pijnverlichting

Energie

Inzichten, begrip in jezelf/jouw gedrag, nieuw toekomstperspectief n.a.v. verlies of levensvragen

Vrijheid om je leven te leven zoals jij van binnenuit wilt, zonder overbodige overlevingsmechanismen uit het verleden, wel met meenemen van al je ervaringen en de lessen daaruit.

klavertje met edelsteen

Wil je direct aan de slag?

Meld je dan aan voor het begin van je traject en start jouw proces naar een fijnere toekomst.

Schrijf hier je WhatsApp bericht