06-23639907..... Nu ook Body Stress Release ...... www.bsr-susanne.nl info@susanneruesink.nl

Body Stress Release

Klik hier voor mijn uitgebreide BSR website.

Body Stress Release is een gezondheidstechniek. Pijn, ongemakken of beperkingen? Veel klachten hebben een logische oorzaak: vastgezette spanning in het lichaam, oftewel body stress. Body Stress Release (BSR) stimuleert het lichaam om die vastgezette spierspanning los te laten. Een release is precies en effectief. De techniek is geschikt voor iedereen met klachten: jong en oud.

Wat is body stress ?

Body stress is lichaamsspanning. Body stress release is het vrijmaken/loslaten van lichaamsspanning.

Stress heeft vaak een vervelende associatie: te druk, te haastig, te veel zorgen. Maar stress is een natuurlijke kracht, noodzakelijk om te overleven. Stress houdt ons actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang.

Stress is dus positief, zolang het ons vooruit helpt. Stress wordt een negatieve factor zodra het tegen ons gaat werken, als er sprake is van teveel stress. Dat is het geval bij overbelasting: dan wordt onze persoonlijke grens van noodzakelijke stress te vaak overschreden.

Bij (regelmatige) overbelasting is het lichaam niet meer in staat zich aan te passen. Het lichaam gaat zich verzetten, gaat zich als het ware ‘schrap zetten’. De stress wordt dan door het lichaam als spierspanning vastgezet.
Het is belangrijk om te weten dat dit gebeurt door het autonome zenuwstelsel. Met andere woorden: we hebben daar zelf geen enkele invloed op; het lichaam doet dat automatisch. Waarom? Om ons te beschermen, om ons af te remmen.
Door het afgeven van verschillende signalen, bijvoorbeeld pijnprikkels of vermoeidheid, probeert het lichaam ons te vertellen dat we de overbelasting moeten stoppen. Er is rust nodig om die overmatige stress te verwerken, om ervoor te zorgen dat het lichaam zelf weer kan herstellen.

Body stress is dus een term die verwijst naar iedere spierspanning die zich in een fysiek systeem heeft vastgezet en die het lichaam niet heeft kunnen verwerken.

Klachten die mogelijk worden veroorzaakt
door body stress

5
Pijnlijke en stijve nek of schouders
5
Hoofdpijn, migraine, oorsuizen
5
Hernia, spit, ischias
5
Whiplashklachten
5
Rugpijn
5
Vermoeidheid, slaapproblemen
5
Tintelingen, krampen of gevoelloosheid in armen of benen
5
RSI, tennisarm, carpaal tunnel syndroom
5
Pijn in heupen, benen en billen
5
Onrustige benen, pijnlijke knieën en enkels
5
Brandend maagzuur en darmklachten
5
Groeipijnen, bedplassen
5
Baby’s die langdurig en onverklaarbaar huilen, darmkrampen
5
Zwangerschapsklachten, bijvoorbeeld bekkenpijn
5
Menstruatie - of overgangsklachten
5
Burn-out, depressie

Body Stress Release kan ook helpen:

In acute situaties

Bijvoorbeeld een val, een (auto)ongeluk of een andere heftige gebeurtenis. Als na onderzoek blijkt dat er niets gebroken of anderszins beschadigd is, kan een snelle release helpen om het lichaam vrij te maken van de spierspanning die door het ongeluk is ontstaan.

Na een operatie

Een operatie levert veel stress op: chemisch, door anesthesie en medicijnen, emotioneel en mechanisch door het optillen en draaien van het lichaam en het lange liggen. De BSR-practitioner werkt uiteraard niet op het gebied dat geopereerd is, maar BSR-sessie kan helpen het herstel van het lichaam te bevorderen.

Tijdens en na de zwangerschap

Naarmate de zwangerschap vordert, komt er op de onderrug meer spanning te staan. Soms trekt die spanning ook door naar boven, naar de schouders en nek. BSR kan helpen deze ongemakken te verlichten, maar bereidt het lichaam bovendien voor op de bevalling.

Voor sporters

BSR kan het lichaam helpen bij het herstel van letstel. Daarnaast zorgt het vrijmaken van vastgezette spanning dat de energiestroom en flexibiliteit van het lichaam toenemen, waar de sportprestaties verbeteren. Denk aan betere coördinatie en beter evenwicht.

paars fragiel elfje natuurwezen

Heb je body stress?

Hoe voel je je op dit moment?

Ben je je bewust van spanning, stijfheid of pijn ergens in het lichaam?
Zit je lekker in jouw vel?
Hoe is jouw houding?
Ben jij onder behandeling bij een arts of therapeut?

Iedereen heeft wel eens gezondheidsproblemen. Die kunnen variëren van een licht ongemak of vage symptomen tot specifieke aandoeningen.

Misschien herken je één van deze situaties:
* Je hebt pijn of ervaart klachten die ‘gewoon’ geworden zijn. Elke ochtend wakker worden met hoofdpijn of een zere rug. Stijve knieën bij het ouder worden. Pijnlijke schouders na een dag achter de computer.

* Jouw klachten hebben een ‘onbekende oorzaak’.  Medische tests of röntgenfoto’s laten geen afwijkingen zien.

* Je bent onder behandeling voor een aandoening maar er is nauwelijks sprake van verbetering.

* Je hebt een (sport)blessure opgelopen,  bent gevallen of hebt een ongeluk gehad.

Herkent je dit? Dan kan de oorzaak van klachten liggen in de aanwezigheid van body stress.

Ben je benieuwd of Body Stress Release jouw leven fijner kan maken?
Maak direct 3 afspraken of lees hieronder eerst verder over de behandelingen. 

De behandeling

Beginnen met 3 sessies

Body Stress Release zet het lichaam aan om spanning los te laten en te herstellen. Standaard beginnen we met 3 releases kort achter elkaar: op dag 1, dag 4 en dag 11.
Bij het eerste consult houden we een intakegesprek waarna de eerste release volgt. Tijdens het gesprek inventariseren we uw medische voorgeschiedenis en huidige klachten. Zo ontstaat een zo goed mogelijk beeld van uw gezondheidssituatie. We kijken niet alleen naar recente gebeurtenissen maar naar alle stressvolle situaties die gedurende uw leven hebben plaats gevonden.
We geven uitleg over de samenhang tussen de vastgezette spanning en de ontstane klachten, de mogelijke effecten van de release en de beste manier om het proces te ondersteunen.

Na een behandeling

Na een behandeling zal het lichaam het teveel aan opgebouwde spierspanning laag voor laag loslaten waardoor de veerkracht van het lichaam terugkomt. Body Stress Release activeert daarmee het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Dit is hetzelfde vermogen dat bijvoorbeeld een snee in de vinger of een botbreuk geneest.

Vervolgbehandelingen

Vervolgbehandelingen en de frequentie daarvan zijn per persoon verschillend. Dat is afhankelijk van een aantal factoren:
• de duur van de aanwezigheid van de klacht
• hoe de klacht is ontstaan
• de ernst en hevigheid van de situatie
• de huidige leef- en werkomstandigheden
• de snelheid waarmee de spanning loslaat

Wil je Body Stress Release ervaren?
Maak direct 3 afspraken

 

Tarieven per sessie:

Volwassenen € 58,00
Kinderen t/m 12 jaar € 46,00
Baby’s € 36,00

Schrijf hier je WhatsApp bericht