06-23639907..... Nu ook Body Stress Release ...... www.bsr-susanne.nl info@susanneruesink.nl

Over mij

Susanne Ruesink

Wie ben ik?

Die vraag heb ik mezelf vaak gesteld en vroeger vond ik hem moeilijk te beantwoorden. Waarom? Ik was mezelf steeds meer kwijtgeraakt waardoor ik niet meer goed wist wie ik nu eigenlijk was.

Tegenwoordig ervaar ik het als een prachtige vraag, want ik heb mezelf beetje bij beetje teruggevonden en ik weet steeds beter wie ik ben. Het antwoord op de vraag wie ben ik? is zodoende in de loop van de tijd veranderd, uitgebreider en voller geworden. Er zit een ontwikkeling in het antwoord, net zoals ik steeds ontwikkel en telkens weer een ander aspect van mezelf ontdek.

Ik heb een grote drive om te groeien, om verder te komen in het leven of beter gezegd steeds meer oude dingen die mij niet meer dienen vrij te geven en los te laten. Het is een verlangen naar contact met mijn diepste kern, met degene wie ik in wezen ben. De zoektocht daarnaar is mijn ontdekkingstocht in dit leven.

Wie ben jij?

Ben je blij met het antwoord op bovenstaande vraag? Of wil je meer van jezelf leren kennen? Onbenutte talenten ontdekken? Begrijpen waarom je steeds dezelfde dingen meemaakt in je leven? Want door het te begrijpen kun je er iets aan veranderen. Ga de zoektocht aan en als je wilt, ga ik een stukje met je mee.

Mezelf kwijtgeraakt

Waardoor was ik mezelf kwijtgeraakt? Door dingen die mij als klein kind overkomen zijn en die ik anders heb opgevat dan wat er feitelijk aan de hand was. Zo gaf ik mezelf altijd de schuld van iets, legde de oorzaak van wat er gebeurde bij mezelf. Een voorbeeldje: ik ben de oudste in het gezin en toen mijn zusje werd geboren was er minder aandacht voor mij, wat heel logisch is, dat weet iedereen. Maar ik was nog geen 2 jaar en wist dat niet. Toen mijn moeder mij een keer niet zo snel troostte als ik gewend was, concludeerde ik dat ik blijkbaar niet meer zo lief was, anders had ze me wel snel getroost, toch? Wat ging ik doen? Proberen liever te zijn. En in mijn geval was dat aanpassen en stil zijn, dus mijn vrolijke of boze bui onderdrukken in plaats van te uiten.

In de loop van de jaren gebeurden er meer dingen waar ik vergelijkbare onjuiste conclusies aan verbond en het werd een brij van foute conclusies en aangepast gedrag. Ik gedroeg me niet vanuit wie ik werkelijk was, ik was niet authentiek. Ik was er op heel jonge leeftijd mee begonnen en wist niet beter, wist zelfs niet dat ik mezelf niet was.

De weg terug naar mezelf

Pas toen ik vastliep door lichamelijke klachten ontmoette ik een therapeut die dit doorzag en mij stap voor stap hielp mezelf te herontdekken. Dit is een proces geweest van persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik heb een transformatie doorgemaakt waarmee ik heel blij ben.

Terug naar jouw kern

Hoe kom je er achter dat je een stuk van jezelf wegdrukt?

Je weet niet dat je een stuk hebt onderdrukt. Maar er zijn wel aanwijzingen dat je het gedaan hebt. Bijvoorbeeld door een lichamelijke klacht, een probleem waar je telkens weer tegenaan loopt of vermoeidheid, want het kost veel energie om een belangrijk deel van jezelf ‘eronder ter houden’. Door (iemand) anders te willen zijn dan je in werkelijkheid bent of door een deel van jezelf te ontkennen gaat de energie vastzitten, ontstaan er blokkades. Die vastzittende energie kun je niet gebruiken voor normale dingen als het optimaal laten functioneren van je lichaam en psyche.

Doen en zijn waarnaar ik verlang

Ik wil leven zonder dat oude overtuigingen en steeds terugkerende negatieve gedachten mijn doen en laten beheersen. Ik verlang ernaar vrij te zijn in mijn gedachten en gevoelens om telkens weer open te kunnen staan voor wat zich wil aandienen. De volgende ontwikkelingsstap op mijn levenspad. Daar waar ik vanuit mijn diepste kern, mijn gevoel naartoe wil. Dat wat goed voelt en recht vanuit mijn hart komt op weg naar mijn authentieke zelf.

Ik verlang ernaar om jou te ondersteunen in jouw zoektocht naar jezelf.

Waar verlang jij naar?

Wil jij dat ook? Zet hier je eerste stap…
Ook de sleutel naar jouw droom vinden?

Lange weg korter en makkelijker maken

Wat drijft mij in mijn praktijk: ik wil de lange weg die ik heb afgelegd
voor jou korter en makkelijker maken.

Lees meer over de weg die ik heb afgelegd >>

pinksterbloem mysterieus helend

Susanne

Ik ben een coachend therapeut. Naast de energetische behandeling die ik geef om jouw energieveld te optimaliseren, coach ik je graag om je bewust(er) te laten worden van je gedachten, emoties, overtuigingen en gedrag. Waardoor je de mogelijkheid krijgt daar veranderingen in aan te brengen.

Unieke benadering

Doordat ik op tal van gebieden ervaringsdeskundige ben en daarnaast verschillende opleidingen heb gevolgd, heb ik een breed scala aan werkvormen die ik kan inzetten en theoretisch kan onderbouwen. Ik gebruik mijn talent om aan te voelen wat iemand nodig heeft en laat degene toch vrij en dring niets op. Dit omdat ik erin geloof dat de ander het beste weet wat voor hem of haar goed is. Ik begeleid de client naar zijn eigen antwoorden.

Wat ik bied is luisteren met een open hart waarbij iedereen welkom is met zijn of haar probleem. Ook bied ik persoonlijke aandacht en zorgvuldigheid. Ik loop graag een stuk mee op je pad.

Heb je een ander perspectief nodig om uit een impasse te komen? Ik kan je een andere blik op dingen geven. 

Opleiding en cursussen

Mijn opleiding voor energetisch therapeut heb ik gevolg op het HJBC (heet nu Instituut CAM). Nadat ik in 2008 geslaagd ben, ben ik mijn praktijk begonnen. Sindsdien blijf ik me ontwikkelen door het volgen van cursussen, workshops en bijscholingen. Onder ander op het gebied van Cranio Sacraal Therapie, Systeemwerk, meditatie en visualisatie, yoga, stembevrijding, zelfverdediging & weerbaarheid, geweldloze communicatie en soul/body/mind connection. In 2021 ben ik een half jaar naar Zuid-Afrika geweest om de opleiding voor Body Stress Release te volgen. 

Wil je direct aan de slag?

Meld je dan aan voor het begin van je traject en start jouw proces naar een fijnere toekomst.

Schrijf hier je WhatsApp bericht