06-23639907......... Nu ook Body Stress Release ......... info@susanneruesink.nl

Dat wat je aandacht geeft groeit

Er is een parabel die wordt toegedicht aan een oude Indiaan. De precieze herkomst ervan is niet meer vast te stellen, die kan ik dus niet weergeven. Wat ik ermee wil aangeven is het belangrijkste. De parabel van de twee wolven is als volgt:

Een oude indiaan spreekt met zijn kleinzoon over het leven en vertelt dat er een gevecht in hem gaande is. Een vreselijk gevecht tussen twee wolven.
De ene wolf is slecht, hij is woede, afgunst, verdriet, spijt, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuld, wrok, minderwaardigheid, leugens, superioriteit en ego.
De andere is wolf goed, hij is vreugde, vrede, liefde, hoop, sereniteit, vriendelijkheid, welwillendheid, empathie, vrijgevigheid, waarheid en mededogen.

Maar, zegt de indiaan tegen zijn kleinzoon, dit gevecht is ook in jou aan de gang en bij ieder ander mens. De kleinzoon dacht er even over na en vroeg toen welke wolf het gevecht zou winnen. De oude indiaan antwoordde: degene die je voedt.

Wat je voedt groeit

Een oud parabel, maar met wijsheid voor nu. Want dat wat je voedt overwint, wat je voedt groeit, waar je aandacht naartoe gaat daar gaat je energie naartoe.

Wat betekent dat voor jouw leven?

Bijvoorbeeld met de gedachten die je denkt. Sta je stil bij je gedachten? Vaak hebben we negatieve gedachten waarvan we ons misschien niet eens echt bewust zijn. Hoe vaak denken we die? Uit onderzoek blijkt heel erg vaak. Dus onbewust voedt je negatieve gedachten. En laat je het negatieve groeien. Stel dat je denkt: dat kan ik niet of dat ben ik niet waard. Hoe vaker je dat denkt, hoe meer gewicht gedachte krijgt en hoe meer je het zelf gaat geloven. Daarbij komt ook dat als je een negatieve gedachte denkt, je ook een negatief gevoel hebt. Dus je voedt ook je negatieve gevoel.

Daar kun je wat aan doen als je je er bewust van bent. Ga op onderzoek uit naar die negatieve gedachten en kies bewust voor meer positieve. Waardoor je niet alleen de positieve gedachten voedt, maar je ook fijner voelt.

Hoe mooi zou het zijn om positieve gedachten te denken en je positief te voelen?

Wat kies jij? Waar ga jij aandacht aan geven?

Waar verlang jij naar?

Ook verlangens hebben aandacht nodig om waargemaakt te worden.

Maak een lijstje van mooie uitspraken, dingen die je leuk vindt om te doen, verlangens die je hebt, dromen waar je blij van wordt. En probeer er aandacht aan te geven, naar te kijken of creatief uit te werken, kortom er positief mee bezig te zijn!

 

Alles wat je aandacht geeft groeit. Aristoteles

Chat openen
Schrijf hier je WhatsApp bericht