06-23639907......... Nu ook Body Stress Release ......... info@susanneruesink.nl

Ik zie, ik zie

Dit is wat ik zag: een heel groot weiland vol met groen gras.  Eén grote groene vlakte dus met ergens in het midden een knalgeel bloeiende paardenbloem, een opvallende gele stip tussen al dat groen.

Laatbloeier

Wat is er nu zo bijzonder aan een paardenbloem? Nou het is ondertussen december en er bloeit niet veel meer. Het heeft al een paar keer gevroren, maar toch bloeit deze bloem! Het is met recht een laatbloeier te noemen. De laatbloeier die vanwege dat ie nu in z’n eentje bloeide heel erg opviel. En heel erg straalde, waar ik blij van werd daar op die mistige dag in december.

Inzicht

En toen zag ik het! Wat zag ik? Ik zag het niet echt, maar ik begreep. Hoe het is om een laatbloeier te zijn. Als laatbloeier ben je alleen, je staat als enige te stralen. Omdat alle ‘op tijd’ bloeiers ondertussen zijn uitgebloeid ben jij degene die alle aandacht krijgt. Oei, dat kan eng en kwetsbaar zijn. Of juist heel erg fijn.

Opgroeien

In onze Westerse cultuur en het huidige schoolsysteem is het normaal om getoetst te worden. Om vergeleken te worden met vastgelegde normen (zoals een groeicurve voor baby’s en de Cito toets op de basisschool). We krijgen hierdoor misschien de indruk dat we alleen goed zijn als we binnen de norm vallen. Als je ervan afwijkt ben je bijzonder….en ergens kan je dan bewust of onbewust het gevoel krijgen dat je niet goed genoeg bent.

bloemen bloeien veelkleurig uniek

Je unieke zelf

Maar niemand is hetzelfde, iedereen heeft zijn eigen unieke talenten. En al deze talenten samen maken een prachtig geheel. Deze uniekheid hebben we nodig! Als we allemaal hetzelfde zouden zijn en bij iedereen dezelfde eigenschappen stimuleren, dan ontwikkelen we ons als mensheid eenzijdig.

Stimuleren

Laten we open staan voor ieders eigenheid, voor wat ieder te bieden heeft waardoor onze samenleving verrijkt wordt. En laten we dat stimuleren in plaats van te onderdrukken door de nadruk te leggen op bepaalde eigenschappen.

Klein blijven of bloeien

Waar kies je voor? Uit angst om anders te zijn dan anderen kun je ervoor kiezen klein te blijven, zodat je niet opvalt. Je blijft met je koppie veilig onder het maaiveld. Ongezien en niet voluit levend. Maar daar word je uiteindelijk mogelijk niet heel erg blij van.

Doen waarvoor je hier bent

Hoe zou het zijn als je gaat doen waarvoor je hier bent? De beste versie van jezelf gaat leven? Als je gaat luisteren naar hetgeen zich van binnenuit aandient? Dan ga je stralen! Net zoals de bloem die bloeit.

Juist als enige bloem tussen al het groene gras val je extra op. Ook als rode bloem tussen allemaal witte bloemen. Wees de unieke bloem die je bent. En daarmee heb je dus vanzelf extra impact. Je bent het verschil en kunt het verschil maken door je eigen, unieke zelf te zijn!!

 

De natuur als spiegel

Wat kan de natuur toch een mooie inzichten aanreiken. En daarmee het leven verrijken. Dit kan gewoon tijdens het wandelen, door rond te kijken, je te verwonderen en met een open mind waar te nemen wat er op je pad komt.

Lukt het je nog niet om vraagstukken voor jezelf op deze manier duidelijk te krijgen en wil je samen met mij de natuur in? Ik kan jouw aandacht richten op wat we onderweg tegenkomen en je vragen stellen waarmee je duidelijkheid kunt krijgen over de dingen waar je mee bezig bent.

water vogel verte wolken weids

Wil je meer weten over een sessie in de natuur of wil je ervaren wat het voor jou doet?

Sta je voor een keuze, maar kom je er niet uit? Een sessie in de natuur kan duidelijkheid geven.

Chat openen
Schrijf hier je WhatsApp bericht