06-23639907......... Nu ook Body Stress Release ......... info@susanneruesink.nl

Mijn droom in de ijskast

De gedroomde BSR opleiding in Zuid-Afrika kan voorlopig niet doorgaan. In het meest gunstige geval heeft mijn droom een jaar vertraging opgelopen, maar niemand weet uiteraard nog hoe het verder zal gaan met de ontwikkelingen in de wereld.

Ik had mijn praktijk al gesloten vanwege de geplande afwezigheid van 5 maanden toen bekend werd dat het onmogelijk werd nog te vertrekken. En vervolgens moesten alle praktijken sluiten vanwege het virus. Op dat moment kon ik dus ook niet weer open gaan en was alles onzeker voor zowel de korte als lange termijn. Daar zat ik dan! Thuis zonder droom of doel.

Angstig, onzeker en eenzaam

Ik voelde me bang, was onzeker over de toekomst en met periodes heel alleen. Niet omdat ik geen lieve mensen om me heen heb, maar omdat ik de enige ben in precies deze omstandigheid. Uiteraard baalde ik er goed van, maar ergens realiseerde ik me ook dat ik de situatie niet kon veranderen, maar dat ik wel invloed heb op mijn houding en gevoel ten opzichte van die situatie.

Ieder einde is een nieuw begin

In de stilte die ik voor mezelf creëerde kwam ik weer in contact met hetgeen ik het liefste wil: mensen helpen.

Verlangen

En dit verlangen bleef ik aandacht geven. Telkens mezelf afvragend wat het stapje was dat ik die dag kon zetten om mensen te helpen op een manier waar ikzelf blij van word. Een luisterend oor, kaartje, bloemetje uit de tuin, even een arm om iemand heen (niet echt, maar op afstand), er gewoon voor iemand zijn, het gras maaien. Kortom kleine dingen doen die soms heel veel voor de ander betekenen. En die tegelijkertijd mijn leven meer plezier en waarde geven.

Praktijk weer open, maar hoe dan?

Half mei mocht mijn praktijk weer open en heb ik gekeken wat voor mij wel en niet werkt qua aanpassingen. Iemand aanraken is voor mij essentieel. Niet alleen figuurlijk, maar zeker ook letterlijk. En dat wil ik zonder angst of terughoudendheid kunnen doen. Gelukkig heb ik dit voor mezelf kunnen regelen door een goede procedure vooraf aan iedere behandeling. Naast  energetische sessies met een bewustwordingsgesprek biedt ik nu ook wandelsessies aan in de natuur. Het bewegen en de omgeving heeft een gunstig effect op je gevoel van rust en welzijn waardoor een denker makkelijker bij het gevoel komt. Zonder voorafgaande moeilijke periode zou ik niet op het idee zijn gekomen om dit te gaan doen.

Privé

Ondertussen ben ik in mijn vrije tijd bezig gegaan met een ander verlangen, de wens naar rust en ruimte. Haast als vanzelf is er een caravan gekomen en hebben we deze op een plek mogen neerzetten in de natuur. Ik wilde graag buiten koken op een vuur in een grote ketel en je raadt het al, deze is er gekomen net als de bijbehorende 3-poot. Wat voel ik me rijk! Omdat er mensen waren die naar mijn dromen luisterden en het fijn vonden om eraan bij te dragen. Bijvoorbeeld door mij de 3-poot te geven die al jaren werkeloos in een loods stond. Te dierbaar om zomaar weg te doen (want gemaakt door een overleden vader) wachtend op een nieuwe bestemming. Dankbaar dat ik die bestemming mocht zijn.

 

Ondanks alle onzekerheid heb ik weer richting gegeven aan mijn leven met een positief gevoel als gevolg. Wil jij dit ook?

 

      Ga naar je verlangen en geef je verlangen dagelijks aandacht

      Neem telkens de grootst mogelijke kleine stap om het verlangen waar te maken

      Wees lief voor jezelf en dankbaar voor de mooie dingen die op jouw pad komen

      Sta open voor onverwachte verrassingen en heb geduld 

Is bovenstaande nieuw voor je en wil je het leren? Ik help je er graag bij!

Chat openen
Schrijf hier je WhatsApp bericht