06-23639907......... Nu ook Body Stress Release ......... info@susanneruesink.nl

Wat ik precies doe

Vooral het woordje precies is een lastige. Maar ik ga hierbij een poging wagen het uit te leggen. Wat ik doe is het menselijk energieveld in balans brengen. Voornamelijk met mijn handen. Ik kan blokkades verwijderen, een teveel aan energie afvoeren en waar nodig energie toevoegen.

En dan?

Is het energieveld daarna voor altijd in balans? Nee dat is het zeker niet, het veld verandert continue en dat is normaal, want energie moet juist in beweging zijn en stromen. Maar ik wil wel voorkomen dat dezelfde blokkades of tekorten terugkeren. Hiervoor is bewustwording soms van belang en daar kom ik verderop nog op terug.

Het principe

Ik heb een filmpje gemaakt van iets wat ik regelmatig doe tijdens mijn wandelingen in de natuur: mestkevers redden die op hun rug liggen en niet meer overeind kunnen komen.

Bekijk dit filmpje, wat zie je?

Wat gebeurt er precies?

En toch beweer ik: ik red geen mestkevers

Hoe bedoel je, ‘ik red geen mestkevers’? Ik zag jou dat toch doen in het fimpje? Ik hoor het je bijna denken… Maar wat ik deed is de kever de mogelijkheid bieden zichzelf te helpen. Ik hield een dennennaald voor en de kever kon kiezen deze wel of niet te gebruiken om zichzelf weer op de pootjes te zetten. En voor mij is dat cruciaal het zo te doen! Want…de kever doet het op zijn manier en zijn tempo. Stel dat ik hem met mijn dikke vingers had opgepakt om hem te redden, dan had ik hem misschien wel geplet of beschadigd!

Dit filmpje laat zien wat ik doe

Ik hou je een strohalm voor, ik doe een handreiking en jij bepaalt wat je ermee doet en wanneer. Jouw eigen innerlijke wijsheid is hierbij dus het uitgangspunt. In het geval van de mestkever hou ik een dennennaald in het bereik van de spartelende pootjes. Het is aan de kever of hij de naald vastpakt en hoe hij zich omdraait en zijn weg vervolgt.

Tijdens een behandeling

Tijdens een energetische sessie breng ik het energieveld in balans en bespreek ik welk gedrag mogelijk mede oorzaak is van een blokkade of tekort die er was. Als je als  cliënt weet hoe het ontstaan is of je weet wat je kunt doen (of laten) om herhaling te voorkomen dan kun je zelf een positieve bijdrage leveren aan jouw gezondheid en kun je ervaren de regie over jouw leven terug te hebben. Net als de mestkever bepaal je altijd zelf wat je doet met wat ik je aanreik.

Bewustzijn

Het liefst zou ik de kever leren zichzelf overeind te helpen als hij een volgende keer weer op z’n rug ligt en ik niet in de buurt ben. Maar dat kan ik helaas niet. Daar vraagt hij mij ook niet naar. Sterker nog, hij heeft mij helemaal niet om hulp gevraagd!

Mijn cliënt heeft dat gelukkig wel gedaan en wat ik kan is hem of haar bewust maken van het belang van het schoonmaken en schoonhouden van het energieveld en leren hoe hij of zij dat zelf kan doen.

Bewustzijn kan helpen ervoor te zorgen dat het energieveld na behandeling schoon en stromend blijft.

Waar ben je het meest mee geholpen?

Bij het (terug) vinden van je eigen pad en te ervaren dat je regie hebt over hoe je reageert op de dingen die je op jouw pad tegenkomt.

      waar ben jij mee geholpen? wat heb jij nodig?

      helderheid omtrent blokkades en hulp bij het oplossen ervan?

      een schoon energieveld om weer helemaal op je pad te komen?

 

Schrijf hier je WhatsApp bericht