06-23639907......... Nu ook Body Stress Release ......... info@susanneruesink.nl

Op een bankje

Hier zit ik dan…buiten bij de Body Stress Release (BSR) Academy op een bankje. Hoog op een berg met uitzicht over het meer en omringende bergen. De zon schijnt, de vogels fluiten en de lente is begonnen. Het is hier rustig en vredig. Je zou niet zeggen dat er deze ochtend meer dan 60 mensen langskomen om een BSR sessie te krijgen.

Maar dit is al onze derde stageweek en ondertussen weet iedereen wat er gedaan moet worden om het soepel te laten verlopen. Een uurtje geleden had ik beneden bij de parkeerplaats receptiedienst en toen cirkelden er 2 buizerds boven me. Nu zit ik hierboven en komt er een hop dichtbij gehopt op zoek naar iets lekkers in het gras. Ik neem de kans waar om foto’s van bloemen te maken en ontdek een soort sneeuwklokjes onder de nog kale boom. Zo gaat het hier….studeren, mensen ontmoeten en van de natuur genieten.

Diploma

Na morgen heb ik alle onderdelen afgerond die nodig zijn om mijn diploma te halen. Voor de schriftelijke examens voor client management, techniek en anatomie ben ik geslaagd en het praktijk gedeelte heb ik met een prachtig cijfer afgesloten. Het laatste onderdeel is 3 sessies geven aan 5 cliënten, dus 15 in totaal. Deze moet je zelf regelen, wat aanvankelijk makkelijk ging. Maar door verschillende omstandigheden konden een aantal mensen toch niet komen en had ik het gevoel weer helemaal opnieuw te moeten beginnen. Maar ook die hobbel is genomen en ik heb zelfs 6 mensen en dus 18 sessies.

uitzicht academy
uitzicht academy

Aan de slag

Wat voelt dat goed: eindelijk echt aan de slag. De intakes vooraf vond ik heel speciaal. Vanwege tijdgebrek op de Academy heb ik met alle cliënten op een andere dag vooraf bij hen thuis of in een koffieshop afgesproken. Een extra beleving om te zien hoe mensen hier wonen en hoe gastvrij en open ze zijn.

Wat een sessie kan doen

Heel mooi dat ik het zo aangepakt heb. Want het voelde daardoor direct heel vertrouwd om ze op de Academy te ontvangen en sessies te geven. Ik ben vooral blij en ontroert om te horen hoe het met ze is gegaan na de sessies. Hoeveel klachten binnen een paar dagen na een release zijn verdwenen en hoe BSR levens kan veranderen. Het is super om te zien hoe blij de mensen zijn, dat ze eindelijk weer vertrouwen in hun lijf hebben nadat ze 10 jaar of langer hebben geloofd dat ze de rest van hun leven met de pijn moeten leren leven. Wat ik ook fijn vind om te zien is de verantwoordelijkheid die mensen nemen. Bijvoorbeeld door  hun houding aanpassen, tijdelijk te stoppen met belastende sporten en een betere slaaphouding aannemen.

Kickstart

Morgenmiddag heb ik een eindspurtje: 3 cliënten achter elkaar. Dat is om alvast te oefenen voor als ik terug ben in Nederland. Want ik heb de geweldige kans gekregen om vanaf half oktober 5 weken lang de BSR praktijk van Anika Meijer in Terborg over te nemen.

En nu?

Maar voordat het zover is hebben we volgende week nog les om wat eindjes aan elkaar te knopen en daarna inpakken en wegwezen. Ik neem mijn mobiele behandeltafel mee naar Nederland en kan daardoor straks overal sessies geven, ook bij jou thuis. Voor mijn vaste behandeltafel zoek ik nog een plek, ben benieuwd waar die terecht zal komen. Ik wil mijn eigen praktijk binnen 2 maanden klaar hebben. Ben je nieuwsgierig naar wat BSR voor jou doet?

Van harte welkom!

academy
uitzicht academy
academy

Mijn website zal op korte termijn aangepast worden, maar kun je niet wachten en wil je meer over BSR lezen? ga dan naar Body Stress Release Nederland

Kennismakingsactie: 3 sessies voor € 135 i.p.v. € 162

(geldig tot 30-11-2021)

Schrijf hier je WhatsApp bericht