06-23639907......... Nu ook Body Stress Release ......... info@susanneruesink.nl

Spannend tot kort voor vertrek …gaat het door?

Vorig jaar ging mijn reis naar Zuid-Afrika niet door. De plannen om de opleiding Body Stress Release te volgen gingen noodgedwongen de ijskast in. Het bleef ook dit jaar nog lang onduidelijk of het door zou kunnen gaan. Maar ik kreeg groen licht en de voorbereidingen konden beginnen. Heel veel regel-, en uitzoekwerk, veel gedoe. En veel onzekerheid, want vanwege het virus waren er nieuwe en uitgebreidere regels en eisen. Maar uiteindelijk vloog ik 4 weken geleden samen met 8 andere Nederlanders helemaal naar de andere kant (nou ja, niet helemaal….) van de aarde. Ongeveer 10.000 kilometer van Nederland vandaan.

Nieuw

En wat een ervaringen heb ik ondertussen opgedaan. Mijn comfort zone is behoorlijk opgerekt. Ten eerste de vlucht over Europa, toen over de zee en vervolgens kon ik zien waar Afrika begon. Ik vloog over woestijnen en groene delta’s en keek vol bewondering naar de prachtige aarde. Nooit verwacht dat ik dit allemaal in het echt zou zien.

Onderweg

Na de vlucht en een nachtje Kaapstad ging de reis verder met z’n 5-en in een busje onderweg naar Stellendam. Links rijdend, in een automaat…met 4 dames die ik 1 keer had ontmoet in december 2019. Maar met hetzelfde doel voor ogen, dus het voelde al heel snel vertrouwd. En het voelde als een leuk avontuur. We hebben een omweg gemaakt om al iets van het bijzondere land te kunnen ervaren. En hebben maar meteen ons eerste wild/natuurpark bezocht. We zagen een zebra waarvan er nog maar 400 op de wereld zijn en we hebben bavianen in het wild gezien. Struisvogels, bokken en veel (roof)vogels. Alles is nieuw en onbekend, leuk spannend!

zeezicht met licht en slippers

Wilderness

De dag erop kwamen we aan in onze verblijfplaats voor de komende 5 maanden. Ik heb een appartement gehuurd samen met klasgenootje en we vielen direct voor ons prachtige uitzicht. Toen begon het kennismaken met onze omgeving, de mensen om ons heen en de winkels. Het is hier allemaal heel relaxt en de mensen zijn heeeeel erg aardig en behulpzaam. Maar je moet niet verwachten dat je binnen 5 minuten je koffie krijgt als je die bestelt, dat kan rustig een half uurtje duren. Geduld hebben en de tijd nemen is iets wat je hier moet kunnen. En als je het niet kunt, leer je het vanzelf ;-). En nog een fenomeen: de tijd lijkt hier extra snel te gaan. Overigens is het rond 18.00 uur al donker en dat is behoorlijk wennen.

uitzicht berg top

Strand

Strand, zee en schelpen. Oh ja, ook ronde stenen….die zijn allemaal op korte afstand. Dus genieten voor mij! Bijzonder om bij de oceaan te staan en te weten dat er niks is tussen mij en de Zuidpool! Over een paar maanden zullen hier de walvissen voorbij zwemmen, ik kijk er nu al naar uit.

 

Academy

Maar eerst moet er ook nog geleerd worden. De eerste week begon redelijk relaxt, maar de 2e week ging de beuk erin en hadden we 2 toetsen. Anatomie, dus veel latijnse namen. En dus veel stampwerk. Maar gelukkig ook al veel technieklessen (praktijk) gehad en het is heel erg leuk om steeds een klein stapje verder te worden ingewijd in de ”geheimen” van BSR.

Is het spannend en onwennig? ja. Maar ook heel erg bijzonder en een unieke, geweldige kans voor een mooi beroep en een hele speciale tijd hier.

academy
academy
uitzicht academy

Tot de volgende BLOG!! En ik ben bereikbaar per mail, dus heb je zin om te schrijven, doe dat dan gerust.

Schrijf hier je WhatsApp bericht