06-23639907......... Nu ook Body Stress Release ......... info@susanneruesink.nl

Winter in Zuid-Afrika

Terwijl ik dit schrijf, zit ik buiten op een bankje en hoor de zee bulderen. Ik voel de zon op mijn gezicht en er staat een aangenaam briesje. Het is lekker warm hier om 11 uur ’s ochtends in de winter. Hoewel het ’s nachts ook wel koud kan zijn met 4 graden zonder verwarming! En het is hier om 18.00 uur in de avond al donker, daar ben ik nog steeds niet aan gewend als ik met Nederland bel en het daar om 22.00 uur nog licht is.

Rare dag

Vandaag is een rare dag…. we hebben net een week vakantie gehad en morgen begint de 2e helft van de opleiding. Maar dat ene virus weerhoudt ons ervan om bij elkaar te komen op de academie,  omdat we vanuit alle kanten van het land terugkomen (ook de gebieden met hoge aantallen positief getestte mensen). Dus krijgen we online les. Heel fijn dat de lessen wel doorgaan, maar de techiek kunnen we nu niet oefenen. Duimen maar dat dit niet al te lang gaat duren zo, anders ben ik met kerstmis nog niet thuis ;-).

Safari

De afgelopen week hadden we vakantie. Na 9 weken van veel studeren, toetsen maken, techniek oefenen en 2 examens was het eindelijk tijd voor ontspanning. Met een groepje zijn we via Tsistikamma naar Addo gereden om olifanten, zebra’s, verschillende soorten bokken, struisvogels en nog veel meer dieren te spotten. Ook de natuur was prachtig, zoveel afwisseling op een relatief klein oppervlak. Van steppe-achtig, naar bos, geel zand, rode rotsen, gebieden met bomen, droogte, gigantische bergen en ook rivieren. Ik heb mijn ogen uit gekeken en dit alles heeft een diepe indruk op mij gemaakt.

zeezicht met licht en slippers

Terug in Wilderness

Na terugkomst van onze trip heb ik besloten om te verhuizen. Ik sliep de 1e 2 maanden niet goed. In Addo waar het stil en donker was heb ik heerlijk geslapen, dus ik wist dat het wel mogelijk was. Mijn nieuwe stille en donkere slaapplek heb ik gevonden in een appartement aan zee. Met een tuin waarin ik met mijn voeten op de aarde kan staan en zitten. Ook heel fijn!

uitzicht berg top
uitzicht berg top

Highlights

Een paar highlights van de 1e 9 lesweken:

* my first stokkie gekocht, het is een hulpmiddel om te gebruiken bij het releasen van deep stress

* het oefenen van de technieken op de docenten, zodat ze kunnen voelen of je het goed doet.

* de partner releases waarbij we in 2-tallen aan elkaar gekoppeld zijn om ieder 3 echte releases bij elkaar te doen

* de lower en midzone patronen geleerd

* in de client management lessen oefenen we rollenspellen en ontvangen we cliënten

Chocola en andere hulp vanuit Nederland

Tijdens het studeren verwen ik mezelf met chocola. Martien heeft voor mijn vertrek stiekem heel veel repen in mijn koffer gedaan. Dat heeft goed geholpen, want ik heb tot nu toe goede cijfers gehaald. Maar helaas heb ik alles opgegeten toen ik voor de examens aan het leren was. Dus het is de vraag hoe het nu verder gaat met de resultaten ;-).

Ik ben dankbaar voor alle support die ik ervaar van iedereen in Nederland, zowel voor mijn vertrek als nu ik hier ben. Wat een lieve berichtjes, goede tips en bemoedigingen heb ik ontvangen. Het is hartverwarmend hoe er met mij meegeleefd wordt!

academy

Alle foto's heb ik zelf gemaakt. Helaas kon ik er maar een paar kiezen, het is maar een kleine weergave...de pracht van de natuur is niet vast te leggen op beeld.

Tot de volgende BLOG!! En ik ben bereikbaar per mail, dus heb je zin om te schrijven, doe dat dan gerust.

Chat openen
Schrijf hier je WhatsApp bericht